Úvod

Ahoj všem!

Tento malý blog bych chtěl věnovat sbírání (nejen) antických mincí, neboť sám jsem měl v začátcích zájmu o antiku a antické mince problémy sehnat třeba i základní ucelené informace. Neplánuji psát vědecké traktáty, je to jen pokus o sepsání pár informací, které mohou pomoci. Nejsem odborník, mám se toho moc co učit, ale začátky snad mam už za sebou. Pokud Vám bude cokoliv zajímat, napište.

2 komentáře u „Úvod

  1. Ladislav Sejkora

    Dobrý den, dostala se mi do rukou antická mince, sám se v těchto mincích nevyznám.
    Je to bronzová mince 18,81 g a 32,3 – 32,9 mm, je černá po jemném očištění kartáčkem a vodou od světle hnědé hlíny či písku mě zaráží hrana mince a některá místa na obou stranách jako by ji někdo obrousil do kulatého stavu. Takže si myslim že je to falzum. No jak ale píšu neznám techniky jak se tyto mince vyráběli.
    Chtěl jsem poslat fotku ale nevim jak , tak zatim jenom písemně.
    S pozdravem L.Sejkora

    1. admin Autor příspěvku

      Dobry den, muze to byt falzum zvlast, pokud jsou ryhy kolmeji na hranu, ale nektere mince maji ryhovani vznikle pri tvorbe strizku, to je vice vodorovne. Zkuste minci a i hranu mince nafotit a poslat ji na email mince ZAVINAC 300ad.com nebo pouzijte kontaktni formular a ja bych se na ni podival.

Napsat komentář